tisdag 27 februari 2007

Elegi / Elegi LP / 1981


Tillbaka efter upphållet, denna gång med en av de absolut bästa svenska punk/new wave-plattorna. Ett tämligen "arty" sound och fantastiskt snyggt omslag. Låten Mat återfinns på CD-samlingen Ståkkhålmsjävlar 78-82 som jag tror jag nämnt tidigare. Hans Thunberg är numera matematiker på KTH och gör fortfarande musik. Fick precis tag i lite livematerial med Elegi som kommer upp i bloggen framöver.
elegi - elegi lp.zip

söndag 11 februari 2007

uppehåll

Nu håller bloggen tyst i en vecka då jag åker en sväng till Stockholm. Förhoppningsvis hittar jag lite godingar hos nån av de utmärkta vinylhandlarna på S:t Eriksgatan.

Under tiden får ni hålla tillgodo med Cortex debutsingel - Sleepwalker och Jesus i betong - hos Killed By Death Records.

I övrigt vill jag passa på att tacka alla som hört av sig och velat hjälpa till. Räkna med en hel del obskyra bootlegs, kassetter och radioinspelningar under kommande veckor.

På återseende.

torsdag 8 februari 2007

Kai Martin & STICK! / Biomusik LP / 1980


En till debutplatta, denna gång från ett stort, långlivat och produktivt Göteborgsband som i dessa tider kanske främst kan klassas som post-punk. En lång biografi finns på deras Myspace-sida. CD-samlingen Vilddjur rekommenderas! Och så ryktas det om en återförening med ny platta under 2007, vilket vi verkligen får hoppas på.

kai martin och stick - biomusik lp.zip

onsdag 7 februari 2007

Alice Under / Alice Under LP / 1990


Här får jag göra ett undantag. Denna skiva med Boråsbandet Alice Under är från 1990. Hade den på en sedan länge borttappad kassett. Femton år senare hittar jag skivan i en affär. Och högstadienostalgin blev naturligtvis för stark för att inte lägga upp den här. :)

alice under - alice under lp.zip

tisdag 6 februari 2007

Slobobans Undergång / I varje tid SP / 1983


Här kommer en sjua med några av mina absoluta favoriter, det tunga Göteborgsbandet Slobobans Undergång. Det mesta med dem finns att få tag i på den utmärkta CD-samlingen Stål och styrka hos Nonstop records för ynka 50 spänn. Beställ bums! Singelversionen av Varje tid tycker jag dock är snäppet bättre än på samlingen. Och just denna tisdag, då Lustans Lakejer raggar röster inför Melodifestivalen på Göteborgs centralstation, känns första versen i Allvarliga unga män tämligen aktuell.

slobobans undergang - varje tid sp.zip

måndag 5 februari 2007

Commando M Pigg / Mot stjärnorna LP / 1982


Andra LP:n med CMP. Låten När ingenting längre känns, rekommenderas varmt. Med ett intro i otäckaste laget.

commando m pigg - mot stjarnorna lp.zip

söndag 4 februari 2007

Pink Champagne / Farligt väder SP / 1981


Ett Stockholmsband till - andra släppet som föregicks av en EP från 1980. Den saknar jag så har nån den får ni gärna höra av er. Mer grejer med Pink Champagne kommer framöver. I morgon blir det dags för mer med Commando M. Pigg.

pink campagne - farligt vader sp.zip

lördag 3 februari 2007

Commando M. Pigg / Commando M. Pigg LP / 1981

Första LP:n med CMP. På YouTube finns lite (senare) videoklipp med bandet. Som kuriosa kan nämnas att bandets senare trummis (från -86 och framåt) nu spelar i Weeping Willows. Sista spåret Kirgisien rekommenderas särskilt.

commando m pigg - commando m pigg lp.zip

fredag 2 februari 2007

Commando M. Pigg / Dagen utan ände SP / 1981


Debutsjuan med Stockholmsbandet Commando M. Pigg. På b-sidan hittas new wave-pärlan Kemal, som också återfinns på CD-samlingen Ståkkholmsjävlar 1978-1981 som jag tyvärr inte kan hitta nån länk till. Fråga efter den hos din skivhandlare! De närmaste dagarna kommer det att bli lite av ett Commando M. Pigg-tema, med lp, singlar och maxi. :)


torsdag 1 februari 2007

Dansdepartementet / Wankers! SP / 1984


Mörka tongångar lite i stil med Killing Joke. Fantastiskt bra, missa absolut inte slutet på b-sidan! Mikael Syrén kom senare att bl a arbeta med SVT:s Kvarteret Skatan. Denna rip är lite i brusigaste laget, så ha överseende.

Twist Off / Kalla trend SP / 1981


Först ut blir en singel jag köpte mest för det fina omslaget. Vet inget om bandet och har inte heller hittat nåt på nätet.

twist_off_-_kalla_trend_sp.zip


Om bloggen

Under senare år har jag börjat samla allt mer på svensk musik från det sena 70- och tidiga 80-talet. En spretig, ojämn och spännande period som fört en slumrande tillvaro bland vinylhandlare och ett fåtal cd-utgivningar.

Efterhand började jag, mest för egen skull, föra över mina vinyler till mp3-format så jag kunde lyssna på dem på datorn eller ute på stan i mp3-spelaren. Och varför inte dela med sig av dessa inspelningar i en blogg?

För att få veta mer om skivan, klicka på bilden så hamnar du på Punktipset eller klicka dig vidare til diskografin på Popöga. I nuläget har jag en del rippar på lager och kommer lägga upp en om dagen. Prenumerera gärna på RSS-feeden.

Har du också vinylrippar av svensk musik 1977-86? Hör gärna av dig!

Disclaimer: Jag tillhör inte den "allt ska vara gratis"-rörelse som gärna ser fildelning som en politisk aktion. Allt i denna blogg är upphovsrättsskyddat material och att lägga ut det så här är olagligt. Men...

1) Dessa vinylrippar är gjorda med enkel hemutrustning och utan vinstsyfte av material som ändå inte går att köpa, annat än begagnat. Vinyler som finns återutgivna på CD lägger jag inte ut utan länkar istället till lämplig butik som säljer skivan.

2) Mp3:or av detta slag kan i bästa fall öka uppmärksamheten kring ett band och kanske i slutändan till och med motivera en CD-utgivning. Varpå de naturligtvis försvinner härifrån.

Är du artist och inte vill att ditt material ska ligga uppe ber jag om ursäkt. Maila mig så tar jag naturligtvis bort det.

Är du artist och gillar att ditt material ligger här, skriv gärna en kommentar
:)